Tempesta matinada 29 de juliol

Gràcies a Ingesco ( http://www.ingesco.com ) us podem ensenyar les imatges de les tempestes i els llamps caiguts durant la matinada del diumenge 28 al dilluns 29 de juliol.

Aquí teniu ampliada la zona activa de les tempestes. Les que varen afectar a la ciutat de Barcelona es varen produïr entre les 00:00h i les 02:00h

Mapa de llamps Barcelona 20072013

Podem observar la distribució de llamps de núvol a núvol (en blau) i de núvol al terra (en taronja). En gris el total de llamps detectats pels sistemes de Ingesco.

Distribució Mapa de llamps Barcelona 20072013

En el següent gràfic es pot veure la distribució per alçada dels llamps, siguin intranuvol o de nuvol a terra, amb un pic de 30 llamps produïts a 5km d’alçada, 3km menys que la tempesta del 18 de Juliol. A l’eix Y es pot observar el número de llamps i a l’eix X l’alçada en km on aquests es produeixen.

Alçada Mapa de llamps Barcelona 20072013

Entre les 23:00h i les 01:00h es quan es produeix la major quantitat de llamps de nùvol a núvol, la majoria d’ells entre els 3 i els 5km d’alçada.

Alçada per Minut Alçada Mapa de llamps Barcelona 20072013

Per últim, la distribució dels llamps durant la tarda del dia 20 de Juliol i la matinada del 21 de Juliol, segmentat per llamps intranùvol i pels llamps de nùvol a terra.

Distribució Temps Alçada Mapa de llamps Barcelona 20072013

Recordeu que en cas de tempestes a Barcelona podeu seguir el mapa de llamps en temps real mitjançant aquest enllaç: http://www.comandotibidabo.com/llamps-a-barcelona/ gracies a Ingesco l’empresa especialitzada en la protecció de llamps.

Comparteix aquest contingut a les teves xarxes socials

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>