10 consells per a una ventada

Com que més val prevenir que curar i de cara al fort vent que bufarà durant aquest cap de setmana, especialment la nit de dissabte a diumenge, us volem donar 10 consells per a una ventada per tal de ajudar a prevenir qualsevol tipus d’accident.

  1. Intenteu netejar i deixar lliures d’objectes les terrasses i balcons, retirant testos, gàbies, decoració exterior, etc. que pugui caure al carrer.
  2. Plegueu tendals i tanqueu o fixeu qualsevol porta o finestró exterior.
  3. Eviteu si no es necessari sortir al carrer. En cas de sortir eviteu passar per sota de bastides, zones en obres, murs, tanques publicitaries o edificis en construcció.
  4. Estigueu atents a la informació meteorològica de la tv, radio o internet per informar-vos en tot moment de la situació actual.
  5. Doneu un cop d’ull a l’estat de la vostra façana i retireu qualsevol element que pugui caure al carrer com son teules i trossos de paret en mal estat.
  6. Si us trobeu al camp o zones de bosc eviteu fumar, cremar matolls, utilitzar petards, artefactes explosius o encendre qualsevol tipus de foc. El foc amb el vent es dels més dificils de controlar i no cal que recordem els terribles incendis d’aquest estiu a l’Empordà i altres zones, oi?.
  7. Tingueu a mà un lot  amb piles. Si, es una ciutat i no ha de passar res, però els pals electrics en mal estat cauen amb el vent, ho sabieu?
  8. Motoristes: precaució màxima. Eviteu agafar la moto si no es estrictament necessari.
  9. Màxima atenció a la carretera si es necessari el vostre desplaçament en cotxe, furgoneta o camió. Encara que un vehicle tingui un pes considerable, ja coneixeu com se les gasta la força del vent.
  10. Eviteu practicar esports a l’aire lliure o qualsevol activitat nautica.

Sabeu aquells caps de setmana ideals per a menjar crispetes i mirar una pel.licula? Doncs aquest cap de setmana es ideal per a fer-ho ;).

 

Comparteix aquest contingut a les teves xarxes socials

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>